הוראות הפעלה ובטיחות למכונת סוכר

בטיחות:

  1. האמור לעיל הינו כללי ביותר, מיומנותך והשכל הישר

 הכרחיים למניעת תאונות

  1. אסור לתת למי שטרם מלאו לו 18 שנים להפעיל את המכונה
  2. יש להרחיק אנשים ובעיקר ילדים מסביבת המכונה/העבודה
  3. יש להרחיק את המכונה ממים/רטיבות/חומרי דליק/ כל סכנה
  4. חובה להניח את המכונה על שולחן או משטח ישר חזק ויציב
  5. חובה לוודא לפני חיבור המכונה לחשמל כי חיבורי חשמל של המכונה ו/או כבלים מאריכים ומפצלים תקינים
  6. בסיום השימוש יש להמתין שהמכונה תתקרר לפני ניקוי/שינוע. אין להשאיר מכונה חמה ללא השגחה!

 

הפעלה:

  1. מקם את המכונה על שולחן יציב כאשר כפתורי ההפעלה לכיוון המפעיל
  2. יש להניח את סיר הנירוסטה על המכונה במקום המיועד (יש להסיר ניילון נצמד מהמנוע במידה וקיים ולשחרר את כבל החשמל הכרוך סביב המכונה)
  3. יש לחבר את כבל המכונה לשקע חשמל
  4. למכונה 3 כפתורים להכנת הסוכר:

א. כפתור הדלקת המנוע

 ב. כפתור הדלקת גוף חימום

 ג. כפתור סיבובי- וולט-מטר לקביעת עוצמת החום

  1. מזוג סוכר לבן (בלבד! ללא צבע מאכל/סוכר חום/אחר) למקום המילוי עד שיתמלא
  2. הפעל את כפתור המנוע (העברה לON) כעת המונע יסתובב, אך לא יצא סוכר
  3.  הפעל את כפתור החימום (העברה לON) מה שיגרום לסוכר להתחיל לצאת
  4. סובב את כפתור הוולט-מטר שיהיה על 150 וולט (תוך כדקה הסוכר מתחיל לצאת, אם הקצב מהיר מדי ניתן להוריד ל100 וולט)
  5. בין הכנת מנה למנה ניתן לכבות את כפתור החימום כדי שהמכונה לא תמשיך לזרוק סוכר . כאשר לא אוספים את הסוכר שהתמלא קשה לסובב את המקל ומומלץ לנקות את הסוכר שיצא ולהתחיל מחדש

 אין צורך לכבות את המכונה כאשר יש הפסקה קטנה בין מנה למנה, ניתן להשאיר את המכונה עובדת (מנוע) במשך רבע שעה גם ללא חימום. כאשר רוצים לכבות את מנוע המכונה יש לאפשר למנוע להסתובב לפחות 2 דק’ כאשר כפתור החימום סגור על מנת שיתקרר

הכנת הסוכר:

סכנה! שימו לב כי אף אחד ובעיקר ילדים לא מכניסים ידיים לסיר ולא נדחפים לכיוון המכונה!

לאחר הדלקת שני הכפתורים וכיוון עוצמת החום המכונה תתחיל להפיק סוכר “ולזרוק” אותו לדפנות המכונה.

יש לסובב את המקל מסביב לדפנות הסיר תוך כדי תנועה סיבובית של המקל (תנועת ציר) כדי לאסוף את הסוכר עד הגודל הרצוי. אין להתקרב עם המקל למנוע (למרכז)- רק מסביב לדפנות!

מילוי הסוכר: יש למלא סוכר כל 10 מקלות, לצורך כך יש לכבות את כפתור החימום ולשפוך מעט סוכר לפתח המילוי.

במידה ואתם לא עומדים בקצב המכונה יש להוריד את עוצמת החום ולכבות כפתור חימום בין הכנת מנה למנה, במידה והמכונה התמלאה בסוכר המפריע להכנה, כבו את המכונה ע”פ הוראות בסעיף 9  ונקו את שאריות הסוכר, חזרו שוב להכנת הסוכר ע”פ ההסבר.

 

הוראות ניקוי:

  1. אין צורך לרוקן את המכונה מהסוכר במיכל המילוי
  2. ודא שהמכונה מנותקת מחשמל ואינה חמה
  3. אין לטבול או לנקות במים זורמים את המכונה
  4. את המכונה עצמה יש לנקות בעזרת מטלית לחה, את הסיר ניתן לשטוף עם צינור מים
  5. אין לשפשף את המכונה עם צמר פלדה/ברזלית
  6. מומלץ לעטוף את פתח מילוי הסוכר בניילון נצמד למניעת לכלוך בעת השינוע

 

בכל שאלה/בעיה/תקלה התקשרו 054-4342522 בועז