הוראות הפעלה ובטיחות
ברד/אייס קפה

בטיחות:

  1. האמור לעיל הינו כללי ביותר, מיומנותך והשכל הישר הכרחיים למניעת תאונות
  2. אסור לתת למי שטרם מלאו לו 18 שנים להפעיל את המכונה
  3. יש להרחיק אנשים ובעיקר ילדים מסביבת המכונה/העבודה. אין להשאיר מכונה ללא השגחה!
  4. יש להרחיק את המכונה ממים/רטיבות/חומרי דליק/ כל סכנה
  5. חובה להניח את המכונה על שולחן/משטח ישר חזק ויציב. שים לב! המכונה לאחר המילוי שוקלת 75 ק”ג! דאג לשולחן חזק ויציב מברזל או עץ
  6. חובה לוודא לפני חיבור המכונה לחשמל כי חיבורי חשמל של המכונה ו/או כבלים מאריכים ומפצלים תקינים ולדאוג שאינם יפגעו/ ירטבו בעת השימוש

הפעלה:

  1. מקם את המכונה על שולחן חזק ויציב (לא פלסטיק מתקפל) כאשר הכפתורים לכיוון המפעיל
  2. יש לחבר את המכונה לשקע חשמל
  3. למכונה 3 כפתורים:
  • הכפתור הראשי (הגדול) להדלקת המכונה

ושני כפתורים נוספים עבור כל תא:

 ב. כפתור הדלקת גוף קירור בו יש 3 מצבים: קירור קל, הקפאה(סימן פתית שלג) ומצב אפס(לא קירור)

ג. כפתור לסיבוב הבחשן

נחבר את המיכלים והגומיות כנדרש ונמלא את המכונה בנוזל

נפעיל את הכפתור הראשי ולאחר מכן את את מתגי ההקפאה (פתית שלג) וכן את הבוחשן עבור שני התאים

הכנת ברד:

מזוג ישירות למיכל תרכיז מתאים לברד(65 בריקס) ומים ע”פ יחס של 1:5

יש למלא נוזל בין סימון המינימום לסימון המקסימום שמופיע על המיכל

הכנת אייס קפה/וניל (2 אבקות=מיכל מלא)

יש להכין את התערובת בקערה ולאחר מכן לשפוך את תוכנה למיכל. שפוך שקית אייס קפה לקערה,

הוסף 3 ליטר מים ו2 ליטר חלב וערבב היטב. לאחר מכן לשפוך אותה למיכל

(ניתן לערבב רק עם חלק מהנוזלים בקערה ואת השאר למזוג ישירות למיכל)

נא להערך בהתאם: זה לא קורה ברגע.. הכנת ברד יכולה להארך בין שעה לחמש שעות!

על מנת לזרז את התהליך מומלץ להפעיל במקום ממוזג ולהשתמש במים קרים במילוי

בכל מקרה- אין להפעיל בשמש ישירה ואין לשפוך חתיכות קרח למיכל!

תקלות אפשריות:

ש:מילאתי את המיכל והחומר נוזל ללא הפסקה-

ת: בדוק מהיכן הנוזל נשפך. ככל הנראה אחת הגומיות לא אוטמת כראוי. רוקן את הנוזל מהמיכל, חבר מחדש את הגומיות והמיכל ומלא שנית.

ש: יש ברד מוכן במיכל אך הוא תקוע ולא יוצא מהברז

ת: כנראה שהברד במצב קפוא מדי וחתיכת קרח נתקעה בפתח הברז. יש לכבות את סיבוב הבחשן ובעזרת שיפוד לשחרר את הסתימה. לאחר מכן להחזיר את הבוחשן לפעולה

שימו לב! במצב שבו הברד קפוא יש להעביר זמנית את כפתור הקירור ל0 ולמלא מעט מים לקבלת נוזל דליל יותר לאחר הפשרה ניתן להעביר לקרור או הקפאה לסירוגין כדי לשמור על הברד במצב נוזלי

הוראות ניקוי:

  1. ודא שהמכונה מנותקת מחשמל
  2. רוקן את המכונה משאריות הנוזל במיכלים
  3. נתק את המיכלים , הבחשן ומיכל העודפים ושטוף אותם במים וסבון
  4. אין לטבול או לנקות במים זורמים את המכונה עצמה
  5. את המכונה עצמה יש לנקות בעזרת מטלית לחה, ומטלית יבשה
  6. אין לשפשף את המכונה עם צמר פלדה/ברזלית